14. 10. 2024
Obrovský týždeň Záhorákov! Po postupe v pohári zvládli aj dôležitú bitku s Modrou

            Hádzanári HC Záhoráci majú za sebou úspešný týždeň. Najskôr v stredu zdolali v Stupave v osemfinále Slovenského pohára Topoľčany v tesnom súboji 22:19, potom v sobotu zdolali v extralige aj jedného zo súperov v boji o play-off HáO Slovan Modra 32:27. V extraligovej tabuľke tak majú už 6 bodov po 7 kolách a aktuálne by postupovali do prvej šestice.

            Pohárový duel s Topoľčanmi bol príležitosťou pre hráčov, ktorí nedostávajú toľko priestoru v extraligových zápasoch. Trénerovi Bojanovi Čiričovi sa títo hádzanári odvďačili zodpovedným výkonom vo vyrovnanom stretnutí. Poradili si aj s riskantným záverom a postup do ďalšieho kola si tímom z Topoľčian nenechali ujsť. V zápase debutoval medzi seniormi Záhorákov iba 16-ročný talent Samuel Valachovič. „Dnes dostali viac príležitostí hráči, ktorí v lige nemajú až toľko priestoru a som veľmi spokojní, že ukázali, že s nimi môžeme počítať. Valachovič, Ristić a Samardžija, ktorí odohrali v prvých šiestich dueloch dostali voľno, ale určite sme do zápasu aj tak nastupovali s jednoznačným úmyslom vyhrať a postúpiť,“ komentoval Čirič po zápase.

            Pozitívne naladení Záhoráci vybehli aj do ligového duelu so Slovanom Modra, tentoraz s o poznanie skúsenejším tímom. Vyšiel im hneď jeho úvod, v ktorom sa mužstvá oťukávali, no po štvrťhodine už domáci Záhoráci viedli 7:3. Do zdarného konca priviedli celý prvý polčas, po ktorom bolo skóre 17:12. Vo výbornej atmosfére sa už hosťom z Modry nepodarilo vrátiť sa do zápasu, a to aj vďaka skvelému vstupu domácich do druhého dejstva. Zápas napokon vcelku bez problémov dohrali do výsledku 32:27. „Začiatok zápasu sme zvládli výborne a udržali sme si sústredenie počas celého duelu, keďže sme takmer neustále viedli aspoň o tri góly. Mali sme chvíľu, keď sa nám súper priblížil, ale dokázali sme to zvládnuť a myslím, že kľúčovým momentom bol práve úvod stretnutia. Získali sme dôležité body doma, čo je pre nás zásadné. Ak chceme budúci týždeň dosiahnuť dobrý výsledok v Nových Zámkoch, musíme sa vyhnúť obdobiam nepozornosti,“ skonštatoval tréner Záhorákov.

V najbližšom kole Záhoráci budú cestovať na palubovku Nových Zámkov.

HC Záhoráci – HáO TJ Slovan Modra 32:27 (17:12)

Zostava a góly HC Záhoráci: J. Rybár, Samardžija, Velebný – Dijamantović 4, Ristić 4, Valachovič 2, R. Baláž, Vasović 9/4, Jánoš, Tóth, Žunić 2, Kovács 1, Konečný 4, Spasić 6, Prevaj, Krajčír

-mb-

Ďalšie
Voľný čas
Spoločnosť
16. 10. 2024
SWAPy na námestí. Pozývame vás!

Halloweensky SWAP POSUŇ, PRINES, VYMEŇ kostým na Halloween alebo veci s halloweenskou tematikou…

Zobraziť celý článok
Šport
16. 10. 2024
Výborná sezóna pokračuje! Malacky stále bojujú na čele tabuľky

Futbalisti FC Žolík Malacky už v stredu odohrajú pre povodne preložený domáci zápas s Interom…

Zobraziť celý článok