3. 10. 2013
Október bohatý na príjemné podujatia
Jeseň je tradične nabitá podujatiami a inak to nebude ani tento rok. Október prinesie tradičné Jablkové hodovanie s bohatým sprievodným programom. V sobotu 12. 10. môžete prísť ochutnať jablkové dobroty, súťažiť v jedení koláčov, potešiť sa kultúrnym programom, alebo sa prísť osobne poradiť so známym profesorom Hričovským, ktorý vie všetko o jablkách, ale aj iných druhoch ovocia, ktoré sa u nás bežne pestujú. Nie ste si istí odrodou, ktorú máte doma? Prineste a dozviete sa, rovnako ako môžete priniesť ovocie, ktoré má kazy a choroby, ktorých pôvod nepoznáte a neviete sa ich zbaviť. Na Kláštornom námestí v Malackách si budete môcť kúpiť všeličo vrátane kvalitných jabĺk, ale ak sa rozhodnete sami prispieť svojím nápadom a podať pomocnú ruku pri organizácii podujatia, neváhajte sa obrátiť na TIK Malacky (inkubátor).

Kultúra a jej liaheň v podobe Mestského centra kultúry takisto ponúka zaujímavé tipy na príjemne strávený voľný čas. Vrelo odporúčame terapiu smiechom s Anderom z Košíc, ktorý zavíta do Malaciek v pondelok 7. 10. Stretnutie s históriou 10. 10. zasvätia pracovníci mestského múzea Domkom, časti mesta, ktorú dnes už tvorí zväčša len sídlisko. Ak si chcete zaspomínať, ste srdečne pozvaní! Mnohí milovníci Feng Šuei očakávajú zaujímavé informácie od prednášateľky v Babinci 17. 10.

Štúdio mladých Divadla na hambálku odohrá dve predstavenia mimoriadne úspešnej hry Jožko Púčik a jeho kariéra a ponúkne tak zadosťučinenie všetkým hladným divákom, aj tým, ktorí sa nezmestili do sály počas otváracieho predstavenia festivalu Zejdeme sa na hambálku. Cestovateľský utorok 29. 10. nás prenesie s batohom do Indie. Počas celého mesiaca bude tešiť oči milovníkov výtvarného umenia výstava Vlasty Peltznerovej Obrazy a sny. Vernisáž v galérii MCK sa uskutoční v piatok 4. 10. Príjemné stretnutia so spriaznenými ľuďmi si určite nenechajte ujsť!

Tatiana Búbelová     
Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok