13. 7. 2023
Leteckí modelári pozývajú k Babiemu jazeru

Prvé tohoročné veľké stretnutie leteckých modelárov sa uskutoční už tento víkend (15. a 16. júla). Miestom konania je lokalita Babie jazero pri Veľkých Levároch. Vítaní sú všetci! Letné víkendové podujatie organizujú členovia Model Klub Malacky (MKM) pri Záhoráckom leteckom klube o. z. Ide už o 6. ročník. 

            Okrem členov klubu sa na podujatí zúčastnia aj pozvaní piloti. Očakáva sa účasť 20 až 25 pilotov s rádiom riadenými modelmi. Uvidíte motorové modely na benzínový pohon, elektrolety, vetrone i školské modely. Návštevníkov čaká dychberúca akrobacia, spoločné lety stíhačiek z prvej i druhej svetovej vojny či „vlekanie“ bezmotorového klzáka pomocou motorového modelu. Záujemcovia si môžu vyskúšať riadenie školského modelu s inštruktorom. 

            „Tieto akcie sú oslavou lietania, letectva, priateľstva a vzájomnej spolupráce medzi MKM a Cvečkom, ktorá smeruje k výchove mladých talentov. Byť s priateľmi na čerstvom vzduchu, pod holým nebom a zeleným kobercom pod nohami, je pre nás vrcholným zážitkom celej sezóny. Radi sprostredkujeme tento skvelý pocit aj návštevníkom,“ zhrnul za organizátorov Vladimir Yurkovic. 

            V sobotu sa podujatie začína o 10.00 h a lieta sa až do večera podľa počasia. V nedeľu sa rovnako začína o 10.00 h a  lieta sa do cca 16.00 h. Odporúčame návštevníkom, aby mysleli na pitný režim, priniesli si niečo na sedenie (skladacia stolička, deka) a na ochranu pred slnkom (slnečník a pokrývky hlavy).

-nj-/-ts-

Foto: -vy- (ilustračné – Memoriál KW)

Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok