27. 8. 2008
Zeleň dostane ozdravnú injekciu

Pred pár dňami začali práce v teréne na projekte Revitalizácia oddychovej zóny mesta s napojením na centrum s celkovým objemom financií do 1,4 milióna, ktoré budú hradené z mestského rozpočtu. Jeho cieľom je upraviť plochy verejnej zelene v smere od nákupného centra Lidl po budovu Mestského úradu na Radlinského ulici.

26. 8. postriekala realizátorská firma (Záhradnícke a cintorínske služby, s. r. o. z Pezinka) trávnaté plochy herbicídnym biopostrekom, ktorý do týždňa zničí nevyhovujúce zeleň. Potom ju vyhrabú a postupne pozakladajú nové trávnaté porasty. Firma odstráni aj staré živé ploty a oreže prerastené ihličnany. Zo strany od OD Stred sa vysadí nový živý plot, zväčšia sa stojiská na bicykle, vybuduje sa nový chodník k autobusovej zastávke na Sasinkovej ulici.  

S revitalizáciou zelene sa bude pokračovať pred budovou mestského úradu. Zo strany od „Srdiečka“ pri pamätníku pribudnú stĺpiky, chodník tak bude bezpečnejší. Pred pamätníkom odstránia ruže, ktoré nahradia buxusy. Zmiznú aj nevkusné betónové kvetináče a vytvorí sa priestor pre kvitnúce trvalky. Pri budove MsÚ pred bytovkou vznikne parkovacia plocha.

Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok