12. 2. 2014
Máme rekordmana v sabráži
Odseknutiu hrdla fľaše sektu alebo Champagne pomocou sečnej zbrane sa hovorí sabráž. Majstrom tohto umenia z Malaciek je dlhoročný someliér Tomáš Vyšvader (30), ktorý odsekol hrdlo na 9-litrovej fľaši Champagne Bollinger v luxusnej reštaurácii na Chopku vo výške 1670 m.

„Odseknutím som vytvoril dva slovenské rekordy – sabráž s najväčším sektom s objemom fľaše 9 litrov a sabráž vo výške 1670 m nad morom,“ povedal Tomáš Vyšvader, ktorého na 1. ročník kulinárskeho týždňa Von Roll Culinary Week plného luxusných jedál a vín pozvali ako zručného odborníka vo svojom odbore a someliéra roka 2008. Reportáže o aktuálnych rekordoch, ktoré sú zaznamenané aj v Knihe slovenských rekordov, odvysielali aj celoslovenské televízie.

Text: -tabu-; Foto: Marek Hajkovský
Ďalšie
Práca
Oznamy
12. 9. 2025
MsCSS hľadá sociálneho pracovníka

Mestské centrum sociálnych služieb hľadá zamestnanca na pracovnú pozíciu s názvom: Sociálny…

Zobraziť celý článok
Voľný čas
Kultúra
12. 9. 2025
Umenie rodáčky z Malaciek. Natália Chabadová pozýva na jesenný salón

Výtvarníčka Natália Chabadová je aj vášnivou cestovateľkou avrámci svojej práce sa presúva medzi…

Zobraziť celý článok