12. 2. 2014
Máme rekordmana v sabráži
Odseknutiu hrdla fľaše sektu alebo Champagne pomocou sečnej zbrane sa hovorí sabráž. Majstrom tohto umenia z Malaciek je dlhoročný someliér Tomáš Vyšvader (30), ktorý odsekol hrdlo na 9-litrovej fľaši Champagne Bollinger v luxusnej reštaurácii na Chopku vo výške 1670 m.

„Odseknutím som vytvoril dva slovenské rekordy – sabráž s najväčším sektom s objemom fľaše 9 litrov a sabráž vo výške 1670 m nad morom,“ povedal Tomáš Vyšvader, ktorého na 1. ročník kulinárskeho týždňa Von Roll Culinary Week plného luxusných jedál a vín pozvali ako zručného odborníka vo svojom odbore a someliéra roka 2008. Reportáže o aktuálnych rekordoch, ktoré sú zaznamenané aj v Knihe slovenských rekordov, odvysielali aj celoslovenské televízie.

Text: -tabu-; Foto: Marek Hajkovský
Ďalšie
Práca
Oznamy
14. 1. 2025
MsCSS hľadá zamestnancov na pozície: opatrovateľka a sestra

Mestské centrum sociálnych služieb hľadá zamestnancov na pracovné pozície s názvom: Opatrovateľka…

Zobraziť celý článok
Práca
Oznamy
14. 1. 2025
ZŠ Štúrova hľadá kuchárku/kuchára

Základná škola Štúrova 142/A, 901 01 Malacky informuje o voľnom pracovnom mieste. Pracovná pozícia…

Zobraziť celý článok