12. 2. 2014
Máme rekordmana v sabráži
Odseknutiu hrdla fľaše sektu alebo Champagne pomocou sečnej zbrane sa hovorí sabráž. Majstrom tohto umenia z Malaciek je dlhoročný someliér Tomáš Vyšvader (30), ktorý odsekol hrdlo na 9-litrovej fľaši Champagne Bollinger v luxusnej reštaurácii na Chopku vo výške 1670 m.

„Odseknutím som vytvoril dva slovenské rekordy – sabráž s najväčším sektom s objemom fľaše 9 litrov a sabráž vo výške 1670 m nad morom,“ povedal Tomáš Vyšvader, ktorého na 1. ročník kulinárskeho týždňa Von Roll Culinary Week plného luxusných jedál a vín pozvali ako zručného odborníka vo svojom odbore a someliéra roka 2008. Reportáže o aktuálnych rekordoch, ktoré sú zaznamenané aj v Knihe slovenských rekordov, odvysielali aj celoslovenské televízie.

Text: -tabu-; Foto: Marek Hajkovský
Ďalšie
Šport
História
20. 11. 2025
Spomienkové stretnutie po polstoročí

Onedlho to už bude 50 rokov od úžasného úspechu malackého futbalu. Družstvo dorastencov postúpilo…

Zobraziť celý článok
Práca
Oznamy
20. 11. 2025
Materská škola hľadá učiteľku/učiteľa

Materská škola Malacky hľadá zamestnanca na pracovnú pozíciu s názvom: učiteľ/ka materskej školy. …

Zobraziť celý článok