12. 2. 2014
Máme rekordmana v sabráži
Odseknutiu hrdla fľaše sektu alebo Champagne pomocou sečnej zbrane sa hovorí sabráž. Majstrom tohto umenia z Malaciek je dlhoročný someliér Tomáš Vyšvader (30), ktorý odsekol hrdlo na 9-litrovej fľaši Champagne Bollinger v luxusnej reštaurácii na Chopku vo výške 1670 m.

„Odseknutím som vytvoril dva slovenské rekordy – sabráž s najväčším sektom s objemom fľaše 9 litrov a sabráž vo výške 1670 m nad morom,“ povedal Tomáš Vyšvader, ktorého na 1. ročník kulinárskeho týždňa Von Roll Culinary Week plného luxusných jedál a vín pozvali ako zručného odborníka vo svojom odbore a someliéra roka 2008. Reportáže o aktuálnych rekordoch, ktoré sú zaznamenané aj v Knihe slovenských rekordov, odvysielali aj celoslovenské televízie.

Text: -tabu-; Foto: Marek Hajkovský
Ďalšie
Doprava
17. 10. 2025
Na rade je hlavná križovatka. Asfaltovať ju budú v noci

Vrámci obnovy vozovky na cestnom ťahu Malackami zo smeru zPlaveckého Štvrtka cez hlavnú križovatku…

Zobraziť celý článok
Šport
17. 10. 2025
42. ročník Malackej desiatky a 20. ročník Malackého kilometra

Vsobotu 11. októbra sa vMalackách konalo viacero akcií: stolné tenistky začali novú extraligovú…

Zobraziť celý článok