„Jesť, to je nevyhnutnosť, ale správne jesť, to je umenie.” Slovami francúzskeho vojvodu, prozaika a moralistu Françoisa de La Rochefoucaulda sa riadila aj Základná škola Štúrova v Malackách a v duchu tohto výroku sa niesol aj celý jeden októbrový týždeň. Zaujímavými aktivitami sa škola zapojila do 3. ročníka súťažno-vzdelávacieho projektu o potravinách s názvom Hovorme o jedle.
Na každý súťažný deň boli vypísané denné témy, na základe ktorých museli žiaci a učitelia vymyslieť a zrealizovať rôzne aktivity. Pondelok sa niesol v réžii chleba, pečiva a obilnín. Deti navštívili pekáreň v Plaveckom Štvrtku. V utorok kraľovalo v tejto škole ovocie a zelenina. Počas prestávok rozdávali „Ovocníčkovia“ úsmev a jablká. Maľovalo sa, tvorilo sa a výkresy poslali do súťaže Chutné maľovanie.
O mlieku a mliečnych výrobkoch sa žiaci rozprávali na farme s bačom Jurajom, kde si v stredu pochutnali na dobrom obede a vyskúšali si aj jazdu na koňoch. Téma mäso prišla na rad vo štvrtok, keď žiaci navštívili farmu v Plaveckom Podhradí. Piatok patril téme tuky a cukry. Za čokoládou vycestovali do čokoládovne v Kittsee.
Vyvrcholením celého týždňa bolo tradičné podujatie Noc s tekvičkou Evičkou. Deti vo večernej aktivite v škole hľadali poklad, absolvovali baterkový pochod a všetko svoje celotýždňové úsilie zakončili diskotékou. Unavené a vyčerpané deti nakoniec zaľahli do svojich pripravených lôžok v triedach a zaspali. Spokojné učitel’ky s úsmevom sledovali a strážili pokojný spánok detí.
Text, foto: ZŠ Štúrova
Vďaka za každú kvapku krvi
Vpriestoroch štátneho gymnázia sa už po tretíkrát vtomto roku konala Prednostova kvapka krvi.…
Prichádzajú ďalšie eurofondy
Začiatkom októbra sme informovali, že mesto získalo dotáciu 2,8 milióna € na centrum pre deti so…