8. 2. 2016
Mamičky vo Vánku stále niečo vymýšľajú

Po rušnom vianočnom období plnom tvorivých dielničiek a rôznych sviatočných aktivít či prednášok mamičky vo Vánku neotáľajú a v plnom prúde rozbehli nové aktivity v roku 2016.

Potešil nás interaktívny koncert detskej skupiny Paci Pac, ktorý sa konal v nedeľu 7. februára v Kulturním domečku. Keďže je karnevalové obdobie, masky nechýbali ani vo Vánku, a to v piatok 5. februára. Pripravený bol karnevalový program v podobe divadielka a tanečného programu.

Aj tento rok sa vo februári (19. a 20. 2.) uskutoční vo Vánku tradičná jarná burza detského a tehotenského oblečenia. Predávajúci môžu odovzdať jarné oblečenie a potreby od 15. do 17. februára od 9.00 do 12.00 h, 16. a 17. februára aj v čase od 16.00 do 18.00 h.  Podmienky predaja a formulár nájdete na fb profile a webovej stránke MC Vánok www.mcvanok.sk.

Každý utorok od 9.30 do 10.30 h funguje v priestoroch herne tzv. Mamacvič. Ide o cvičenie pre mamičky, ktoré by chceli zapracovať na svojich krivkách, ale nevedia to robiť bez svojich milovaných ratolestí. Cvičenie je prispôsobené tak, aby alternatíva cviku vyhovovala mamičkám tesne po pôrode a aby bolo cvičenie príjemné aj pre detičky. Deti tak vnímajú blízkosť svojej matky a spokojne spolupracujú. Kurz vedie skúsená lektorka Kristína Gregušová.

Nezabúdame ani na budúce mamičky. Pre tie už tradične vedie každý utorok od 16.00 do 18.00 h profylaktický kurz Zdenka Slobodová. Tradičnými sa stali aj cvičenia pre detičky s Marcelkou Csillaghyovou v pondelky a štvrtky, aby aj detičky mali postavičky ako lusk a získavali správne návyky a rozvíjali svoje schopnosti.

Mamičky majú v pláne od apríla začať aj s Monte dielničkami, ktoré bude viesť vyškolená členka Katarína Krajčí. Katka má na svedomí aj Job poradenstvo pre dospelých, ktoré odštartuje v poslednú februárovú stredu a bude pokračovať každú ďalšiu marcovú stredu popoludní od 17.00 do 18.00 h. Účastníci sa spolu stretnú 6-krát, pričom každá hodina bude mať vlastnú tému. Zároveň v marci plánujeme začať s hodinami konverzácie pre začiatočníkov a pokročilých. Viac informácií sa dozviete po dohode s Olinkou Siekierzynskou.

Pre kreatívne duše sa opäť obnovil kurz háčkovania, ktorý sa koná každý piatok popoludní. Momentálne zisťujeme, či by bol záujem aj o kreatívny výtvarný kurz. Viedla by ho Lenka Balleková, umelkyňa z Veľkých Levár, ktorá nás navštevuje so svojím synčekom.

V apríli chystáme v centre jarné tvorivé dielničky pre deti a maminky, hudobno-pohybovú hodinku aj ukážku čítania v anglickom jazyku pre najmenších s Mary Kuboňovou a jej Owls. Pripravujeme aj jarné fotenie detičiek po vedením Ivety Ďurmekovej a jej manžela. O termíne budeme vopred informovať.

Toto nie sú ani zďaleka všetky aktivity, ktoré pre mamičky na materskej a rodičovskej dovolenke organizujeme. O všetkých sa dozviete na našom fb profile alebo na webovej stránke.  Srdečne vás aj s vašimi detičkami pozývame do našej herne a tešíme sa z každej návštevy.

Text: L. Straská (upr.), foto: fb

 

Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok