4. 11. 2015
Aj na Štúrovej hovorili o jedle

„Jesť, to je nevyhnutnosť, ale správne jesť, to je umenie.” Slovami francúzskeho vojvodu, prozaika a moralistu Françoisa de La Rochefoucaulda sa riadila aj Základná škola Štúrova v Malackách a v duchu tohto výroku sa niesol aj celý jeden októbrový týždeň. Zaujímavými aktivitami sa škola zapojila do 3. ročníka súťažno-vzdelávacieho projektu o potravinách s názvom Hovorme o jedle.

Na každý súťažný deň boli vypísané denné témy, na základe ktorých museli žiaci a učitelia vymyslieť a zrealizovať rôzne aktivity. Pondelok sa niesol v réžii chleba, pečiva a obilnín. Deti navštívili pekáreň v Plaveckom Štvrtku. V utorok kraľovalo v tejto škole ovocie a zelenina. Počas prestávok rozdávali „Ovocníčkovia“ úsmev a jablká. Maľovalo sa, tvorilo sa a výkresy poslali do súťaže Chutné maľovanie.

O mlieku a mliečnych výrobkoch sa žiaci rozprávali na farme s bačom Jurajom, kde si v stredu pochutnali na dobrom obede a vyskúšali si aj jazdu na koňoch. Téma mäso prišla na rad vo štvrtok, keď žiaci navštívili farmu v Plaveckom Podhradí. Piatok patril téme tuky a cukry. Za čokoládou vycestovali do čokoládovne v Kittsee.

Vyvrcholením celého týždňa bolo tradičné podujatie Noc s tekvičkou Evičkou. Deti vo večernej aktivite v škole hľadali poklad, absolvovali baterkový pochod a všetko svoje celotýždňové úsilie zakončili diskotékou. Unavené a vyčerpané deti nakoniec zaľahli do svojich pripravených lôžok v triedach a zaspali. Spokojné učitel’ky s úsmevom sledovali a strážili pokojný spánok detí.

Text, foto: ZŠ Štúrova

Ďalšie
Kultúra
Podujatia
História
29. 5. 2025
Pocta Michalovi Tillnerovi

Celoslovenské podujatie Noc múzeí bolo v Malackách venované najmä Michalovi Tillnerovi a malackému…

Zobraziť celý článok
Školstvo
Oznamy
29. 5. 2025
Voľné miesta v jasliach

Mestské detské jasle majú od septembra 2025 voľnú kapacitu na prijímanie ďalších detí. Rodičia,…

Zobraziť celý článok