12. 2. 2014
Máme rekordmana v sabráži
Odseknutiu hrdla fľaše sektu alebo Champagne pomocou sečnej zbrane sa hovorí sabráž. Majstrom tohto umenia z Malaciek je dlhoročný someliér Tomáš Vyšvader (30), ktorý odsekol hrdlo na 9-litrovej fľaši Champagne Bollinger v luxusnej reštaurácii na Chopku vo výške 1670 m.

„Odseknutím som vytvoril dva slovenské rekordy – sabráž s najväčším sektom s objemom fľaše 9 litrov a sabráž vo výške 1670 m nad morom,“ povedal Tomáš Vyšvader, ktorého na 1. ročník kulinárskeho týždňa Von Roll Culinary Week plného luxusných jedál a vín pozvali ako zručného odborníka vo svojom odbore a someliéra roka 2008. Reportáže o aktuálnych rekordoch, ktoré sú zaznamenané aj v Knihe slovenských rekordov, odvysielali aj celoslovenské televízie.

Text: -tabu-; Foto: Marek Hajkovský
Ďalšie
Samospráva
Rozvoj
7. 5. 2025
Prezident v Malackách

Zatiaľ každý prezident, ktorého mala Slovenská republika, zavítal do Malaciek. Po Michalovi…

Zobraziť celý článok
Spoločnosť
Školstvo
30. 4. 2025
Holokaust a umelá inteligencia. Moderná výučba dejepisu

Dejepis nemusí byť len o faktoch, menách, názvoch a dátumoch. Ak sa k nim pridajú moderné…

Zobraziť celý článok