12. 2. 2014
Máme rekordmana v sabráži
Odseknutiu hrdla fľaše sektu alebo Champagne pomocou sečnej zbrane sa hovorí sabráž. Majstrom tohto umenia z Malaciek je dlhoročný someliér Tomáš Vyšvader (30), ktorý odsekol hrdlo na 9-litrovej fľaši Champagne Bollinger v luxusnej reštaurácii na Chopku vo výške 1670 m.

„Odseknutím som vytvoril dva slovenské rekordy – sabráž s najväčším sektom s objemom fľaše 9 litrov a sabráž vo výške 1670 m nad morom,“ povedal Tomáš Vyšvader, ktorého na 1. ročník kulinárskeho týždňa Von Roll Culinary Week plného luxusných jedál a vín pozvali ako zručného odborníka vo svojom odbore a someliéra roka 2008. Reportáže o aktuálnych rekordoch, ktoré sú zaznamenané aj v Knihe slovenských rekordov, odvysielali aj celoslovenské televízie.

Text: -tabu-; Foto: Marek Hajkovský
Ďalšie
Spoločnosť
Zdravotníctvo
6. 11. 2025
Vďaka za každú kvapku krvi

Vpriestoroch štátneho gymnázia sa už po tretíkrát vtomto roku konala Prednostova kvapka krvi.…

Zobraziť celý článok
Samospráva
Spoločnosť
Rozvoj
Investície
6. 11. 2025
Prichádzajú ďalšie eurofondy

Začiatkom októbra sme informovali, že mesto získalo dotáciu 2,8 milióna € na centrum pre deti so…

Zobraziť celý článok