28. 8. 2024
Záhoráci idú do novej sezóny s obrovskou zmenou! Čaká ich aj nový formát

Už sa pomaly stáva tradíciou, že v Malackách a Stupave sa vďaka klubu HC Záhoráci hrá najlepšia hádzaná na Slovensku a prichádzajú k nám elitné slovenské mužstvá. Inak to nebude ani v nasledujúcom ročníku, ktorý sa začína už v cez víkend.

Tím z Malaciek a Stupavy do nej vstúpi už pod novým názvom HC Záhoráci, z mena vypadli mestá Malacky a Stupavy. Vysvetlenie je jednoduché – klub je o celom regióne. „Táto zmena naopak predstavuje najmä rozširovanie. Náš klub sa neustále rozvíja a už to nie je iba o Malackách a Stupave. Jednoznačne sa rozširujeme a našim cieľom je pokryť celé Záhorie. Sme regionálny klub, ktorý tak vnímajú aj jeho fanúšikovia. Aj preto chceme vystupovať regionálne. Motiváciou je, aby sme do našich procesov zapojili aj ďalšie mestá a obce Záhoria. Cieľom je na Záhorí vybudovať silnú značku, ktorá bude úspešná z dlhodobého hľadiska,“ predstavil hlavné dôvody zmeny riaditeľ klubu Rastislav Tesár pre web klubu.

Štruktúra klubu od jeho vedenia cez jednotlivé mužstvá a kategórie zostala pritom nezmenená, keďže ide o súčasť dlhodobej vízie Záhorákov. Mierne pozmenené však bude logo.

Nový ročník sa pre Záhorákov začína už v sobotu, na domácej palubovke v ŠH Malina privítajú o 18.00 h hádzanárov Košíc. Radi by nadviazali na úspešnú minulú sezónu, keď sa im podaril historický prienik do play-off. Tam skončili na obhajcovi titulu z Považskej Bystrice. Extraligovú sezónu napokon opanoval hegemón uplynulých ročníkov Tatran Prešov.

Hneď na úvod Záhorákov nečaká nič ľahké. Pricestujú Košice s dvoma legendami v zostave – brankárom Teom Paulom a spojkou Tomášom Urbanom.

Hádzanársku extraligu čaká od nového ročníka aj zmena jej formátu. Súperiť bude po vypadnutí Martina iba 10 tímov a po základnej časti sa tabuľka rozdelí na hornú šestku a zvyšné štyri tímy, ktoré si to rozdajú o záchranu medzi elitou. Tam sa tlačia napríklad prvoligisti z Martina, Dunajskej Stredy či ambiciózna Trnava.

„Chceme sa odraziť od minuloročného postupu do play-off a ísť čo najďalej. Atmosféra v šatni je super, noví chalani zapadli do kolektívu či už na ihrisku alebo mimo neho. Avšak, nechcem sa odvažovať tipovať konkrétne umiestnenie, pretože sezóna je dlhá a každý zápas prináša svoje výzvy a prekvapenia,“ hovoril k cieľom sezóny kapitán tímu Roman Valachovič. Hráčsky káder vystužili posily zo zahraničia. Milan Dijamantović sa vracia po ročnej prestávke zavinenej zranením a staronovou tvárou je aj odchovanec malackej hádzanej Jakub Krajčír. Novými hráčmi sú brankár Pavle Samardzija a spojka Lazar Spasić.

Text: M. Binčík, foto: archív klubu

Zloženie Niké Handball Extraligy 2024/2025

Tatran Prešov (obhajca titulu)
HK Košice
MŠK Považská Bystrica
HC Sportacademy Hlohovec
HáO Slovan Modra
ŠKP Bratislava
HC Záhoráci
HK Kúpele Bojnice
HK Agro Topoľčany
Štart Nové Zámky

Ďalšie
Školstvo
30. 8. 2024
Začiatok nového školského roka v malackých základných školách

Vpondelok 2. septembra sa opäť po letných prázdninách zaplnia školy po celom Slovensku. Štyri…

Zobraziť celý článok
Šport
28. 8. 2024
Rebecca Slezáková reprezentuje na MS v atletike do 20 rokov

Naša najúspešnejšia atlétka, slovenská juniorská jednotkavdisciplínach 100 m prekážok, 400 m…

Zobraziť celý článok