16. 7. 2024
Záhoráci odštartovali prípravu na Niké Handball extraligu

Zverenci trénera Bojana Ćirića sa stretli v stredu 10. júla na prvom tréningu pred novou sezónou Niké Handball extraligy. Hneď na úvod ich nečakalo nič jednoduché. Teplomer v malackej hale Malina aj vo večerných hodinách ukazoval neúprosných 34 stupňov, ale to nič nemenilo na tom, že hneď počas prvej tréningovej dávky si hráči odkrútili náročný kondičný tréning.

          Na úvodnom zraze sa stretol takmer kompletný káder. „Náš tím je kompletný, až na jednu výnimku – mladého Jakuba Jánoša. Ten momentálne reprezentuje Slovensko na juniorských Majstrovstvách Európy v Kosove. Ostatní chlapci sa už zišli a začali s prípravou,“ uviedol tréner Ćirić.

          „Sme radi, že už začína príprava na novú sezónu. Sme plní očakávaní, čo nám nová sezóna prinesie. Chceme pokračovať v našej vízii klubu a to, plne sa venovať mládeži, ktorá je pre nás základom do budúcna. Naše tímy ukázali v minulej sezóne mnoho výborných výkonov, čo sa prejavilo i na konkrétnych úspechoch, na SOHU, Majstrovstvách žiactva, dorasteneckých ligách a v neposlednom rade, historický postup do play-off v Niké Handball extralige. Na tomto chceme stavať a byť opäť odvážni, odhodlaní a zároveň vytrvalí v tom, čo sme si interne nastavili a za čím chceme ísť. Za úspech považujeme plné tribúny a radosť fanúšikov. Chceme inšpirovať a profesionálnym a zodpovedným prístupom byť príkladom pre náš región Záhoria i pre celú hádzanársku rodinu na Slovensku,“ povedal na úvod sezóny riaditeľ klubu Rastislav Tesár.

          Príprava bude oproti minulej sezóne mierne odlišná. „Tentokrát nepôjdeme na sústredenie a zostávame v domácich podmienkach, kde využívame naše tréningové priestory. Čaká nás intenzívny program so šiestimi tréningovými jednotkami počas týždenného cyklu. Vzhľadom na horúce letné počasie sme sa rozhodli upustiť od dvojfázových tréningov. Ale chalani budú mať popri tréningoch trikrát do týždňa aj silový tréning v posilňovni,“ doplnil tréner.

Káder neobišli počas prestávky ani zmeny. V tíme skončili brankár Dario Maslić, krídelník Frane Blašković a spojky Anur Burnazović a Michal Kurka. Ich miesta by si mali zastať brankár Pavle Samardžija, krídelník Milan Dijamantović a spojky Jakub Krajčír a Lazar Spasić. Pavle Samardžija: „Mojím cieľom je stať sa neoddeliteľnou súčasťou tímu a prispieť k jeho úspechom svojím maximom. Každý zápas je pre mňa výzvou, kde môžeme ako celok ukázať našu silu. Záhorácky klub už dlho pútal moju pozornosť svojimi výsledkami, tímovou chémiou a fanúšikovskou základňou, ktorá nemá konkurenciu. Lákadlom je pre mňa možnosť posunúť sa v hádzanej na novú úroveň a merať si sily s tímami ako Tatran Prešov či Považská Bystrica.“ Domov sa po anabáze v Nových Zámkoch a ŠKP Bratislava vracia Jakub Krajčír. „Posledný rok nebol z môjho pohľadu čo sa hádzanej týka úspešný a mám obrovskú túžbu si napraviť chuť. Aj keď som posledné roky strávil mimo Záhoria, vraciam sa do klubu, ktorý dôverne poznám s väčšinou hráčov som hrával prípadne proti nim hral. Obzvlášť sa teším na fanúšikov, keďže vždy keď som tu hral, tak tu panovala skvelá atmosféra,“ doplnila talentovaná spojka.

Na Záhorákov počas prípravného obdobia čaká päť prípravných zápasov. Generálku absolvujú na palubovke štvrtého tímu uplynulého ročníka českej najvyššej súťaže KH ISMM Kopřivnice v stredu 21. augusta. Niké Handball extraligu odštartujú v sobotu 31. augusta v Športovej hale Malina v Malackách proti HK Košice.

Káder HC Záhoráci Stupava/Malacky pre sezónu 2024/2025

Brankári: Miroslav Velebný, Juraj Rybár, Pavle Samardžija, Dominik Marek

Krídla: Roman Valachovič, Marek Tóth, Milan Dijamatović, Gabriel Török

Pivoti: Igor Žunić, Lukáš Konečný, Jakub Jánoš

Spojky: Marko Vasović, Lazar Ristić, Lazar Spasić, Jakub Krajčír, Samuel Kovács, Dominik Grich, Mário Prevaj, Samuel Tomkovič, Matúš Stachovič

Text: V. Miček, foto: HC Zahoráci

Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok