25. 6. 2024
Judisti už dosúťažili

Dvoma súťažami v Leviciach sa skončilo zápolenie v jude mladších vekových kategórií v tomto školskom roku. Členovia JUDO-club TJ Strojár Malacky a krúžok JUDO pri CVČ Malacky sa už tešia na sústredenie v Zlatníckej doline a na zaslúžený letný oddych.

            Na majstrovstvách SR v jude mladšieho a staršieho žiactva sa zúčastnili aj traja reprezentanti malackého juda – mladší žiaci Dominik MatlovičLillianou Anderson a starší žiak Matúš Šimuna. Pre všetkých troch to bola premiéra na významnom turnaji. Na súťažné tatami sa spolu postavilo 341 judistov z celého Slovenska.

            Dominik sa dostal do silno obsadenej kategórie, kde bolo až 21 súperov. Svoj prvý zápas vyhral, čo ho v súťaži udržalo. Ďalší zápas už prehral, a tak nemal šancu bojovať o medaily. Matúš začal s judom až ako starší žiak, čiže jeho súperi sú oveľa skúsenejší. Podľahol hneď prvému súperovi. Lilliana prehrala až vo finále, čo znamená nádhernú striebornú medailu a titul 1. vicemajsterka Slovenska. „Verím, že o rok sa nám bude dariť o čosi lepšie, a dovtedy nám aj podrastú ďalšie talenty,“ skonštatovala trénerka Soňa Zajacová. 

            Levice hostii aj 3. kolo Turnaja prípraviek. Medzi 268 súťažiacimi zo Slovenska a Maďarska boli aj naši. Vďaka ich bojovnosti sme sa spomedzi 27 klubov umiestnili na 8. mieste.

1. miesto: Oliver Zajac, Leo Brichta

2. miesto: Teodor Valach, Adam Kovár, Laura Lančaričová, Matúš Ben Horváth, Tomáš Chrenko, Anita Šefčíková, Matúš Šimuna

3. miesto: Martin Bláha, Libor Orgoň, Olívia Pellerová, Laura Novotová

4. miesto: Damián Zajac, Oliver Valla, Lara Samková

Najbližšie sa na súťažné tatami postavíme 21. septembra u nás v Malackách.

Text: S. Zajacová/-red-, foto: F. Horváth

Ďalšie
Životné prostredie
Oznamy
27. 6. 2024
Zberný dvor na Partizánskej bude do 29. 6. zatvorený

Od 27. júna do 29. júna je zberný dvor na Partizánskej ulici ZATVORENÝ. V prípade potreby môžete…

Zobraziť celý článok
Spoločnosť
Životné prostredie
Oznamy
26. 6. 2024
Mobilný zber textilu – sobota 29. júna

Najbližšiu sobotu 29. júna sa uskutoční mobilný zber textilu. Textil môžu obyvatelia priniesť aj…

Zobraziť celý článok