7. 3. 2024
Medzinárodná liga boxu s našou účasťou

Galanta vo februári hostila 3. kolo Medzinárodnej ligy boxu. Zúčastnilo sa rekordných 140 boxerov zo Slovenska, Rakúska a Maďarska.

            Boxovalo sa tradične v dvoch ringoch. V ringu B sa predstavilo 40 dvojíc žiakov a mladších dorastencov a medzi nimi aj Franco Kovár z BC RTJ Malacky v hmotnostnej kategórii do 63 kg. Jeho súperom bol Michael Jiří Veselý z BC Underground Bratislava. V ringu A (starší dorastenci a muži) sme nemali zastúpenie.

            Od začiatku 1. kola súboja Kovár – Veselý mal navrch náš boxer. V 2. a 3. kole  počúvol rady trénerov Aliho a Roba Reisenauerovcov a súperovi nedovolil rozvinúť žiadnu útočnú akciu. Super často skláňal hlavu, za čo ho niekoľkokrát napomínal ringový rozhodca. Franco bol presnejší v úderoch, pohyblivejší a dôraznejší v koncovke, a preto zaslúžene zvíťazil 2:1 na body. „Sme si vedomí, že sme stále na začiatku. Je toho veľmi veľa, na čom treba ešte zapracovať a čo zdokonaliť. Sú to prvé malé úspechy, ale veríme, že sa úspešne dopracujeme aj k vyšším métam,“ zhodnotili tréneri.

            Bilancia F. Kovára je zatiaľ 6 zápasov, z ktorých 4 vyhral.

Text a foto: BC RTJ Malacky

Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok