1. 8. 2013
Asfaltovaniu Družstevnej zabránili horúčavy
V pondelok 29. 7. pribudol na facebookovej stránke malacky.sk odkaz obyvateľky mesta z Družstevnej ulice. Podľa jej informácie bola ulica už niekoľko dní odrezaná od sveta. „23.-25. 7. (štvrtok)  doobeda okolo 10.00 h dokončili pracovníci firmy GEO STAV výber kameniva pre ďalšie asfaltovanie. Manželovi povedali, že príde ďalšia firma a začnú asfaltovať, no a od štvrtka sme ako rukojemníci vo vlastných domoch,“ dočítali sme sa.

Nedalo sa vyjsť autom a ľudia sa pýtali, ako im vyvezú smetné nádoby počas pravidelného zvozu odpadu. „Podľa platného VZN obyvatelia mesta majú pristaviť popolnice na miesto, ku ktorému je možný prístup, v tomto prípade to bol koniec ulice, alebo mohli nádobu pristaviť k hlavnej ceste,“ povedala Božena Orgoňová z MsÚ, ktorá má na starosti odpadové hospodárstvo. „Počas výstavby kanalizácie sa na nás ľudia s takýmto problémom obracali len výnimočne,“ dodala a požiadala obyvateľov o toleranciu počas nevyhnutných rozkopávok.

Pisateľke však najviac prekážalo, že obyvatelia ulice nevedeli, prečo sa práce zastavili a dokedy budú musieť rozkopávku znášať. Na príčinu sme sa opýtali manažérky projektu A. Ševerovej, ktorá nám sprostredkovala reakciu zhotoviteľa prác spoločnosti STRABAG, s. r. o. Píše sa v ňom, že zhotoviteľ 24. a 25. 7. vykonával práce na tzv. spätných úpravách. „Keďže trasa kanalizácie je vedená v ceste, bolo potrebné pred pokládkou asfaltových vrstiev odstrániť dočasný zásyp (kufrovanie) a v zmysle normy vykonať predpísané zhutnenie podložia spolu so skúškou zhutnenia násypu,“ uvádza zhotoviteľ.

Dokončeniu komunikácie nakoniec zabránili extrémne teploty (vyššie ako 35 stupňov) z konca minulého týždňa, pri ktorých sa nedá asfaltovať. „Z dôvodu dodržania kvality asfaltových vrstiev sme boli nútení práce posunúť na nasledujúci termín 31. 7.,“ uviedol v písomnom stanovisku za vedenie stavby Ing. Ján Bučko. Tento termín bol dodržaný a ulica je už z veľkej časti zaasfaltovaná.

Text, foto: -tabu-    

 
Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok