17. 10. 2023
Dorastenci patria medzi slovenskú špičku

Atletický klub AC Malacky dosiahol výborný výsledok v kolektívnej súťaži. 12-členný tím chlapcov obsadil vo finále slovenskej dorasteneckej ligy 2. miesto. Vyhrali dorastenci AC Nové Zámky, avšak o ich víťazstve o 14 bodov pred Malačanmi rozhodli až  záverečné štafety, do ktorých naši nenastúpili.  „My sme však spokojní aj s druhým miestom, pretože naši atléti ukázali,  že patria medzi slovenskú špičku,“ zhodnotil klub AC Malacky na svojom facebookovom profile.

            Oporou nášho tímu bol Teo Volek, ktorý zvíťazil až v troch behoch, na 100 m (11,10 s), na 200 m (22,45 s) a na 400 m (51,58 s). Na dvojstovke sa dokonca priblížil na 5 stotín sekundy  k limitu na budúcoročné majstrovstvá Európy do 17 rokov.

            Výborne si viedol aj Adam Boškovič, keď  zvíťazil v skoku do diaľky (621 cm) a na 400 m prekážok (1:01 min.) Okrem toho bol druhý na 100 m prekážok (15,43 s).

            Tretí najvyšší počet bodov priniesol Eric Houndjo, víťaz trojskoku (12,14 m) a dvakrát tretí – 100 m prekážok (15,54 s) a v skoku do diaľky (557 cm).

            AC Malacky reprezentovali: Teodor Volek, Adam Boškovič, Eric Houndjo, Matej Brezina, Filip Kožuch, Matúš Nehyba, Martin Šnegoň, Alex Houndjo, Adam Gašpar, Tomáš Sámel, Viliam Pikna a Daniel Šelc. K dosiahnutým výsledkom im blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu.

            Tešíme sa na budúcu sezónu, kde budú mať chlapci výzvy aj medzinárodného charakteru. V Banskej Bystrici sa o rok budú konať ME do 17 rokov, kde by nemal chýbať Teo Volek. O limit možno zabojujú aj ďalší, najbližšie k tomu má Adam Boškovič vo viacboji. V polovici októbra sa začína príprava. Už halová sezóna, ktorá sa začne v januári, ukáže, ako na tom naši budú. Držíme im palce!

Text: AC Malacky/-mb-, foto: Slovenský atletický zväz

Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok