18. 6. 2013
Letné kurzy pre šikovné ruky opäť v MCK
Mestské centrum kultúry v Malackách ani tento rok počas letných prázdnin nesklame tých, ktorí sa chcú niečo naučiť, majú šikovné ruky a vzťah k výtvarnému umeniu. Príležitosť vyskúšať si nové dekoratívne techniky na ozvláštnenie odevov vo svojom šatníku alebo len tak pre radosť dostanú na troch trojdňových kurzoch.

Pod vedením známych výtvarníčok Evy Režnej, Rozálie Habovej a Denisy Bogdalíkovej si vyrobia kreatívne tričká, preniknú do tajomstiev, vďaka ktorým sa vytvárajú na dvojrozmerných obrazoch priestorové dimenzie, zoznámia sa s umením asambláže, krakeláže a mozaiky.

Pre milovníčky praktického módneho využitia tradičných techník háčkovania je určený augustový kurz s názvom Opletačky, háčiky a ihlice pod vedením lektorky Biby Zelinovej.

 

3 x TVORIVÉ LETO V MCK

PRE KAŽDÉHO OD 15 DO 100 ROKOV


1. VÝTVARNÝ KURZ
8.7. – 10.7. 2013, 9.00–13.00, 16.00–20.00
lektorky: Eva Režná a Rozália Habová

Kreatívne tričko
Kurz, na ktorom si môžete na vlastnom tričku, inom odeve či doplnku vyskúšať viacero výtvarných techník (batika, maľba farby na textil, kombinovanie s maľbou na hodváb, s aplikáciami, s korálkami a našívaním krajky či šujtášov a iné). Cieľom je inšpirovať sa a vyrobiť si niečo originálne pre radosť v tvorivom prostredí.

Cena 3-dňového kurzu je 30 €. V cene sú zahrnuté aj niektoré základné materiály a podklady. Ďalšie materiály bude možné si dokúpiť priamo na kurze alebo priniesť si z domu.


2. TVORIVÝ ATELIÉR PRE KAŽDÉHO
29. 7. – 2.8. 2013, 9.00–13.00 a 16.00–20.00
lektorka: Mgr. art.Denisa Bogdalíková

Učíme sa asambláž
(Asambláž je výtvarná technika, ktorá dáva dvojrozmernému obrazu tretiu, priestorovú dimenziu.) Budeme tvoriť reliéf na pevnej ploche skladaním a prekladaním. Oživíme si staré dvierka, nevzhľadné dvere alebo vytvoríme originálny obraz. Krásu a zjednotenie dosiahneme povrchovou úpravou.

Krakelujme alebo Nový povrch, starý duch
(Krakeláž je označenie pre systém trhliniek na povrchových vrstvách.) Naučíme sa vytvárať povrch pomocou krakeláže, spestríme si rôzne povrchy a maľby. Budeme maľovať akrylovými farbami a experimentovať s finálnou podobou, vyčarujeme starodávny i moderný vzhľad.

Mozaikujem, mozaikuješ, mozaikujeme
(Mozaika je plošná výzdoba, ornamentálna alebo figurálna, zostavená z drobných kociek, hranolčekov alebo rôznorodých tvarov, upevňovaných do mäkkej malty alebo tmelu.)

Tvorba mozaiky nám urobí radosť hneď trikrát. Po prvé, spracujeme rozbité kachličky, dlaždice, taniere. Po druhé, môžeme zachrániť staré stolíky, tácky, kvetináče i plôtiky. Po tretie, nové dielko nás bude tešiť, lebo sme nezaťažili životné prostredie.

Cena 5-dňového kurzu je 50 €. Cena len za jeden deň je 13 €.V cene sú zahrnuté aj niektoré základné materiály a podklady. Bude možné ďalšie materiály si dokúpiť priamo na kurze alebo priniesť si z domu.

3. OPLETAČKY, HÁČIKY A IHLICE
13. 8. – 15.8. 2013, 15.00-19.00
lektorka: Mgr. Biba Zelinová

Opletačky pre  babičky, dcéry a vnučky
Klbko vlny, háčik a trocha fantázie stačí na to, aby sme šikovnými rukami vykúzlili niečo pekné a užitočné. Ako na to? Čo vytvoriť? Veľa nápadov a techník si ukážeme na kurze, ktorý bude mať tri lekcie. Ukážeme si, ako sa háčkovalo kedysi a ako sa táto technika používa dnes. Ukážeme si staré a nové časopisy o háčkovaní. Aké druhy priadzí sú na háčkovanie vhodné? Aké typy háčikov existujú? Ako sa háčkovalo kedysi a dnes. Začíname… Retiazka, krátky a dlhý stĺpik, korálky – to stačí na vytvorenie háčkovaného kvetu. Čelenka, opasok alebo puzdro na drobnosti. Na týchto vecičkách si všetko ukážeme.

Cena 3-dňového kurzu je 30 € na osobu. V cene je základný materiál, na ktorom sa budeme učiť, a zapožičanie háčikov rôznych veľkostí. Ak máte nejaké doma, môžete si ich doniesť. Donesiem aj nejaké klbká a háčiky na zakúpenie, aby ste si mohli aj doma niečo ďalšie uháčkovať. Do opletania, babičky, dcéry a vnučky! Prihlásiť sa môžete na mck@mckmalacky.sk.

Tešíme sa na vás. Na každý kurz sa môžete prihlásiť na mck@mckmalacky.sk.


Zdroj: MCK
Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok