30. 6. 2023
Malacky Street Floorball Cup 2023 už v nedeľu

Malacky už po piaty raz privítajú nadšencov florbalu. V nedeľu 2. júla sa v areáli Základnej školy J. Dérera v Malackách od 9.00 h uskutoční turnaj v street florbale Malacky Street Floorball Cup 2023. Každým rokom sa turnaj stáva čoraz obľúbenejší, o čom svedčí aj záujem zo strany verejnosti. Tento rok sa turnaja zúčastní až 26 tímov a vyše 150 športovcov.

„Florbal je halový šport, ktorý je veľmi populárny medzi deťmi a mládežou. Tým, že sa hráva v hale je tak trošku „schovaný“ pred zrakmi verejnosti, a preto sme ho chceli presunúť z haly na ulicu a priniesť ho širokej verejnosti. Turnaj je otvorený pre všetkých záujemcov o florbal nielen z radov aktívnych hráčov ale aj „hobby“ hráčov,“ hovorí jeden z organizátorov turnaja Oto Divinský.

Vznik turnaja sa datuje do roku 2019. Aj s vysokým nasadením dobrovoľníkov z radov členov klubu 1. SC Malacky, ktorý je organizátorom turnaja, sa podarilo zorganizovať turnaj aj počas kovidovej krízy, keď neboli optimálne podmienky pre organizáciu športových podujatí. Vďaka tomu turnaj pokračuje bez prerušenia už piaty rok.

V tomto roku sa v troch kategóriách odohrá 73 zápasov a je sa na čo tešiť. Účasť na turnaji potvrdili aj dve slovenské reprezentantky, účastníčky niekoľkých majstrovstiev sveta vo florbale, Linda Pudišová a Laura Chúpeková. Pre fanúšikov florbalu je pripravená aj autogramiáda týchto reprezentantiek Slovenska.

„Turnaj je jedinečný na Slovensku,“ hovorí Oto Divinský. „Doteraz boli Malacky jediným mestom na Slovensku, kde sa konal turnaj v street florbale. Pred pár dňami sa podobný turnaj konal v Košiciach. Našim cieľom je na turnaji prinášať hlavne zábavu, pohodu a príjemnú športovú atmosféru. Aj podľa vyjadrení účastníkov sa nám to darí, čoho dôkazom je aj to, že sa k nám každoročne vracajú. Súčasťou turnaja je aj oddychová zóna s tulivakmi a lehátkami, kde si môžu športovci oddýchnuť medzi zápasmi. Budeme radi, ak na turnaj zavítajú nielen tímy, ale aj ostatní fanúšikovia športu v Malackách.”

Podujatie sa koná s podporou partnerov: Základná škola J. Dérera Malacky, Mesto Malacky, Mestské centrum kultúry Malacky, CVČ Malacky, Texprint, Bratislavský samosprávny kraj, Mattoni, Cafe 23.

Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok