13. 6. 2013
Prehľad programu na najbližší víkend

Najbližší víkend opäť ponúkne množstvo podujatí, ktoré možno v Malackách a okolí navštíviť.

Prechádzky Zámockým parkom so sprievodcom – prvýkrát!
Mesto Malacky pripravilo pre všetkých záujemcov letnú novinku. Ide o letné prechádzky Zámockým parkom so sprievodcom. Prechádzky sa budú realizovať každú sobotu počas celého leta. Prvú prechádzku Zámockým parkom si môžete prísť vychutnať už 15. júna. Stretneme sa o 13.45 h pred Malackým kaštieľom.
Viac informácií

Mestské arburétum otvoria v sobotu!
Slávnostné otvorenie mestského arboréta je naplánované taktiež na sobotu 15.  júna. Uskutoční sa  na Kláštornom námestí od 9.00 h. Projekt s názvom Mestské arborétum je zameraný na označenie drevín v Malackách tak, aby ich bolo možné spoznávať a využívať na študijné i výskumné účely. Jeho autorom je poslanec M. Ondrovič a financie na jeho realizáciu získalo OZ Ľudia pre Malacky z nadačného fondu spoločnosti Telekom pri nadácii Pontis, ktoré organizujú program Pomáhame komunite 2013.
Viac informácií

Zrodenie v Malackom kaštieli
Po prechádzke Zámockým parkom či prezretí Arboreta sa môžete kultúrne vyžiť aj prostredníctvom výstavy, ktorá je aktuálne súčasťou Malackého kaštieľa. Pod názvom Zrodenie tu svoje diela – obrazy a fotografie predstavujú dvaja mladí autori. Výstava je prístupná vo štvrtok a piatok od 16.30 do 18.00 a v sobotu a nedeľu od 15.00 do 17.00.
Viac informácií

Zberateľská burza i výmena slovenských bankoviek
V sobotu 15. júna sa v neďalekom Zohore koná Zberateľská burza, ktorú organizujú Klub filatelistov ZSF 52 – 32, MCK, CVČ a ZŠ Dr. Dérera z Malaciek. Burza sa uskutoční v kultúrnom dome v čase od 8.00 do 12.00. V rámci burzy bude možné vymieňať neplatné korunové bankovky a  pamätné mince SR za eurá u pracovníka z Národnej banky Slovenska.

4. ročník memoriálu Petra Patscha
Memoriál Petra Patscha pre nepriaznivé počasie organizátori odložili z minulého týždňa na nasledujúci víkend. Občianske združenie ZENIT SK, Občianske združenie Albatros plus v spolupráci so slovenským cykloklubom Záhorák – Malacky pripravili trasu dlhú celých 220 kilometrov. Štart i cieľ je pred ŠH Malina v Malackách. Záujemcovia sa musia nahlásiť vopred – tel. č. 0905 389 268, alebo na mercmilan@stonline.sk. Viac na www.sckzahorak.sk

Parný vlak pôjde aj Malaciek
 z 
V dňoch 15. a 16. júna  sa uskutoční v priestoroch starého rušňového depa Bratislava-východ už 15. celoslovenský zraz historických železničných vozidiel – Rendez 2013, ktorý je zároveň oslavou 165. výročia železníc na Slovensku. V rámci akcie vypravia organizátori aj niekoľko parných vlakov, ktoré privezú návštevníkov výstavy z rôznych miest. Parný vlak pôjde aj priamo z Malaciek. Cestovné vo vlaku sa neplatí. Podmienkou však je zakúpenie vstupenky do múzea po príchode vlaku (dospelí 5 €, deti 6 -15 3 €). Vlak bude odchádzať zo stanice v Malackách o 10.00 h aj v sobotu, aj v nedeľu.
Viac informácií + kompletný program

100 rokov futbalového klubu Veľké Leváre
Vo veľkých Levároch budú tento víkend oslavovať. Tamojší futbalový klub má už totiž neuveriteľných 100 rokov. Oslavovať sa bude ako inak futbalovými zápasmi. Dobrú náladu a úsmev na tvári by mali vyčariť aj pozvaní hudobníci – dychová hudba Štefanovjanka.  Podrobnosti nájdete v kalendári podujatí.
Viac informácií

Karpaty tour
V nedeľu 16. júna sa môžete spolu so Slovenským cykloklubom Záhorák vydať na cyklotúru najkrajšími oblasťami Malých Karpát. Štart je od Malackej synagógy. Pre väčšinu trás sa doporučujú trekkingové bicykle. Informácie o trasách možno nájsť aj vo vývesnej skrinke pri cyklopredajni  na Radlinského ulici. Viac na: www.sckzahorak.cykloturistika.com, sckzahorak@gmail.com 

Spracovala: N. Slobodová

Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok