13. 12. 2012
ČSFA Malacky vo finále na turnaji v Nemecku

Nedeľa 9. decembra sa zapísala do histórie ČSFA Malacky, ale aj mesta Malacky zlatým písmom. Chlapci mladšej prípravky z ČSFA s Baumitom na prsiach sa prebojovali až do finále veľmi prestížneho turnaja pri nemeckom Stuttgarte.

Po dlhej ceste podali výkony hodné reprezentantov Slovenska. Za sebou nechali veľkokluby ako FC Bayern Mníchov, 1. FC Kolín, SV Werder Bremen, SK Rapid Viedeň, SK Slávia Praha a ďalšie.  Najtechnickejším mužstvom na turnaji boli naši priatelia z klubu  Slávia Praha, ktorá napokon porazila o 3. miesto FC Bayern Mníchov. Najväčšie individuality mali v mužstve FC Bayern Mníchov. Naopak najväčší bojovníci boli z Mainzu, ktorí nás vo finále porazili. Bola to naša jediná prehra v turnaji. ČSFA Malacky vyhrali 6 zápasov, 1 remizovali a len 1 prehrali so skóre  16: 11.

Takmer 8-ročné deti hrali futbal plný pohybu a pressingu, my sme sa súperom prispôsobili a mali sme miestami aj navrch práve v činnosti napádania a pressingu. Čo trocha chýbalo, bol dôraz v osobnom súboji a  hra telom a streľba z diaľky. Kladne sa o hre našich vyjadrovali aj súperi, napríklad vedúci mužstva SV Werder Bremen p. Verenkamp povedal: „U vás v Malackách sa asi dobre pracuje s mládežou.“

Na naše skromné podmienky sme dosiahli niečo výnimočné. Ak ešte zlepšíme dôraz, streľbu a rýchlosť, tak môžeme byť častejšie vo finále takýchto turnajov. Poďakovanie patrí všetkým rodičom za povzbudzovanie, ľuďom bez ktorých by tento úspech pre ČSFA Malacky určite nebol, našim sponzorom a partnerom ČSFA.
V mesiaci január sa bude konať nábor 4- až 9-ročných detí do futbalovej akadémie ČSFA v Malackách. Viac informácií na t. č.: 0903 170 019 alebo na www.csfa.sk.

Vo štvrtok 13. decembra mladučkých futbalistov slávnostne prijal i primátor mesta J. Ondrejka. Futbalisti sa zapísali do pamätnej knihy mesta, a tým aj do našej histórie. Ako prekvapenie dostali tortu v tvare futbalovej lopty.

Text: V. Provazníková/N. Slobodová
Foto: ČSFA, N. Slobodová

Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok