20. 11. 2012
Zimná zberateľská burza
Blíži sa 1. december, keď sa v Malackách uskutoční posledná zo zberateľských búrz v tomto roku. Je to stretnutie zberateľov všetkých zberateľských odborov. Stretnú sa zberatelia známok, mincí, bankoviek, pohľadníc, odznakov, telelónnych kariet, pivných suvenírov a pod. Stretnutie sa už tradične uskutoční v priestoroch školskej jedálne pri ZŠ Dr. J. Dérera  na Ulici  gen. M. R. Štefánika 7. K dispozícii je i parkovisko na školskom dvore. Burza bude v čase od 8.00 h. do 12.00 h. Organizátormi sú Klub filatelistov ZSF 52-32 , Mestské centrum kultúry, Centrum voľného času a, samozrejme, ZŠ Dr. J. Dérera. Vstupné pre dospelých je 0,50 € a deti do 15 rokov majú vstup zadarmo. 

KF pri tejto príležitosti, ako aj pri príležitosti Adventných Malaciek vydá v poradí už trinásty korešpondenčný lístok s potlačou. Bude na ňom zobrazený malacký farský kostol. Predchádzajúce KL je možno zakúpiť v turisticko-informačnej kancelárii (v inkubátore) alebo priamo na burze.

Aj v budúcom roku vydá klub filatelistov ďalšie korešpondenčné lístky s prítlačou v rámci série Malacky dnes. Okrem toho sa pripravuje  i vydanie k 650. výročiu družobného mesta Žnin v Poľsku. Klub filatelistov medzi sebou privíta i nových záujemcov o členstvo v klube, prihlásiť sa možno i na burze. Filatelisti sa stretávajú každý posledný štvrtok v mesiaci v priestoroch prístavby mestského úradu (I. posch., č. dv. 112). Záujemcovia z radov žiakov sa tu  môžu prihlásiť u p. Gelingera, ktorý vedie krúžok v ZŠ Dr. J. Dérera, ale navštevovať ho môžu i žiaci z iných škôl. Takže, zberatelia, máte možnosť si doplniť a obohatiť svoje zbierky už 1. decembra.

Anton Pašteka
Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok