3. 11. 2009
Prečo mesto ponúka podiel v Progrese

Na októbrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanci po búrlivej diskusii odsúhlasili návrh na predaj 60-percentného podielu mesta v Progrese Malacky, spol. s r. o., ktorá je držiteľom licencie na vysielanie eM TV. Mesto k odpredaju pristúpilo, nakoľko si uvedomuje, že svojou ponukou nie je schopné čeliť prichádzajúcej konkurencii.

Poslanci tak odsúhlasili, že je vhodný čas na odpredaj podielu v spoločnosti, ktorej najväčšou hodnotou sú najmä kontakty a zmluvy s veľkými klientmi. Mesto minulý rok síce poskytlo Progresu určitú finančnú injekciu na poskytovanie internetovej služby, no ani tá nepomohla úplne naplniť predstavy. Mesto chce odpredajom inej firme zabezpečiť pre občanov rozšírené služby – a to najmä v oblasti spomínanej internetovej komunikácie.

V súčasnosti je vypísaná verejná súťaž, pričom súťažné návrhy je možné podať do 27. novembra do 14.00 h na mestskom úrade alebo poštou poslať návrhy s pečiatkou najneskôr 27. 11. Hlavným kritériom výberu budú okrem referencií najmä výška ponúknutej ceny. Podmienkou odpredaja je okrem iného prevzatie prevádzky vysielania v káblových rozvodoch a tiež zachovanie vysielania eM TV pre Mesto Malacky.

Čo sa týka samotného vysielania eM TV, to bude závisieť od nového majiteľa podielu. Podmienkou však je zabezpečenie určitého priestoru vo vysielaní pre potreby mesta.

raj-

Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok