31. 3. 2022
Malačania do jarnej časti nastúpili s posilami
Futbalisti FC Žolík Malacky počas zimnej prestávky značne obmenili svoj káder. Hráči sa pokúsia buď o postup do II. ligy, alebo o zotrvanie v tej tretej, keďže po sezóne nastáva reorganizácia súťaží. 

V jarnej časti sezóny sa môžu fanúšikovia tešiť na dvojicu navrátilcov do Malaciek. Z Veľkých Levár sa zatiaľ aspoň na hosťovanie vracia brankár Martin Preis. Ten nahradí Marka Zváča, kmeňového hráča Slovana Bratislava, ktorý bude pokračovať v bratislavskom Interi. Po anabáze v Rakúsku sa vracia aj skúsený stopér a legenda FC Malacky Štefan Kovárik. Z druholigového Rohožníka bude v Malackách hosťovať aj obranca Martin Ambra, ktorý na jeseň zbieral s nováčikom druhej najvyššej súťaže skúsenosti z profesionálnej ligy. 
Okrem týchto hráčov budú v Malackách hrať aj dvaja legionári zo Srbska: 22-ročný útočník Predrag Radojičić z FK Zvezdara Belehrad a 24-ročný obranca Ivan Pantić z rezervného tímu FK Macva 1929 Bogatic. 
Tím opúšťa aj stálica Tomáš Mifkovič, ktorý bude hrávať v rakúskom FK Prottes. Timothy Zmajkovič sa vracia takisto do Rakúska, kde bude nastupovať za SC Bad Sauerbrunn. Za Malacky už neuvidíme hrať ani Dominika Dohnanského, ktorý sa presťahoval do Česka. S futbalom však nekončí, jeho novým zamestnávateľom je SK Slaný. 
Malačania na začiatku jarnej časti najprv prehrali v Senci 0:2, v ďalšom zápase doma remizovali s Interom Bratislava 0:0. V tabuľke im patrí priebežná 6. priečka. Na najbližší zápas pocestujú v nedeľu 3. apríla do Rovinky. 
Text: M. Binčík, foto: -naty-

Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok