17. 2. 2020
VOĽBY DO NR SR – prenosná volebná schránka a voľba voliča so zdravotným postihnutím
V sobotu 29. februára 2020 sa budú konať voľby do Národnej rady Slovenskej republiky. Prečítajte si, ako môžete požiadať o prenosnú volebnú schránku a aké možnosti vo volebnej miestnosti má volič so zdravotným postihnutím.

Prenosná volebná schránka
   
Volič, ktorý v deň konania volieb sa nemôže dostaviť do volebnej miestnosti zo závažných zdravotných dôvodov, môže požiadať o hlasovanie mimo volebnej miestnosti t.j. prostredníctvom prenosnej volebnej schránky. O vykonanie hlasovania do prenosnej volebnej schránky možno požiadať osobne alebo prostredníctvom inej osoby na Mestskom úrade v Malackách – v klientskom centre:  Mgr. Alena Kmecová, na mobilnom telefónnom čísle 0903 650 132; Mgr. Katarína Krišková, na telefónnom čísle: 034/796 61 22, alebo e-mailom na adresu volby@malacky.sk do piatka 28. februára 2020
    
V deň konania volieb v sobotu 29. februára 2020 sa môže volič s požiadavkou o prenosnú volebnú schránku obrátiť aj na príslušnú okrskovú volebnú komisiu podľa  zoznamu voličov, v ktorej je zapísaný. 

Volič so zdravotným postihnutím
 
Volič, ktorý nemôže sám upraviť hlasovací lístok pre zdravotné postihnutie alebo preto, že nemôže čítať alebo písať a oznámi pred hlasovaním túto skutočnosť okrskovej volebnej komisii, má právo vziať so sebou do priestoru určeného na úpravu hlasovacích lístkov inú spôsobilú osobu, aby podľa jeho pokynov a zákona upravila hlasovací lístok a vložila do obálky; takouto osobou nemôže byť člen okrskovej volebnej komisie. Obidve osoby pred vstupom do osobitného priestoru na úpravu hlasovacích lístkov člen okrskovej volebnej komisie poučí o spôsobe hlasovania a o skutkovej podstate trestného činu marenia prípravy a priebehu volieb.
 
Volič, ktorý nemôže pre zdravotné postihnutie sám vložiť obálku do volebnej schránky, môže požiadať, aby obálku do volebnej schránky v jeho prítomnosti vložila iná osoba, nie však člen okrskovej volebnej komisie.
 
Ďalšie
Životné prostredie
Oznamy
27. 6. 2024
Zberný dvor na Partizánskej bude do 29. 6. zatvorený

Od 27. júna do 29. júna je zberný dvor na Partizánskej ulici ZATVORENÝ. V prípade potreby môžete…

Zobraziť celý článok
Spoločnosť
Životné prostredie
Oznamy
26. 6. 2024
Mobilný zber textilu – sobota 29. júna

Najbližšiu sobotu 29. júna sa uskutoční mobilný zber textilu. Textil môžu obyvatelia priniesť aj…

Zobraziť celý článok