8. 6. 2018
21. júna sa začne dlhoočakávaná rekonštrukcia diaľničného privádzača
O nevyhovujúcom technickom stave diaľničného privádzača do Malaciek sa hovorí už dlhší čas. Koncom júna sa začne rozsiahla rekonštrukcia tejto dôležitej dopravnej tepny. 

Na spoločnom rokovaní mesta so spoločnosťou Regionálne cesty sa hovorilo o konkrétnejších parametroch rekonštrukcie. Financie zabezpečil Bratislavský samosprávny kraj ako vlastník komunikácie. Rekonštrukcia sa začne 21. júna a jej súčasťou bude aj kompletná obnova podložia. Najväčšia časť stavebných prác prebehne počas prázdnin, aby sa príliš nenarušil chod mesta. Primátor Malaciek Juraj Říha sa poďakoval vedeniu Bratislavského samosprávneho kraja i spoločnosti Regionálne cesty: „Som veľmi rád, že aj táto časť komunikácie prejde rozsiahlou obnovou. Za mesto sme upozornili dodávateľov, aby zladili maximum termínov na letné prázdniny z dôvodu čo najmenšej dopravnej záťaže na obyvateľov. Aj tak však bude potrebná trpezlivosť vodičov, preto prosím všetkých o pochopenie. Na začiatku jesene budeme mať kompletne novú stabilnú komunikáciu, na ktorú napojíme aj pripravované záchytné parkovisko.”

Okrem kompletnej výmeny podložia sa bude dávať nový asfaltový koberec, nové dopravné značenie a vymenia sa aj mostné zábradlia. Vzhľadom k rozsahu prác budú potrebné aj dočasné dopravné obmedzenia. Stavba bude preto rozdelená na niekoľko etáp. Prvá bude trvať od 21. júna do 15. júla a bude sa týkať úseku od kruhového objazdu Tesco po križovatku pri autosalóne Hílek. Cesta bude úplne uzavretá, obchádzka povedie po Pezinskej. 

Vedenie mesta sa snažilo presadiť aj výstavbu novej protihlukovej steny, avšak tá nateraz možná nie je. Dôvodom sú financie a nevysporiadané pozemky.

-red-, foto: LPM
Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok