14. 9. 2017
Európsky týždeň mobility je tu, spúšťame mestskú hromadnú dopravu v Malackách!

Malačania, návštevníci mesta, turisti, prišelci, vy všetci ste srdečne vítaní na podujatiach, ktoré v najbližších dňoch prinesie Európsky týždeň mobility (ETM) 2017. Najvýznamnejšou a najpríznačnejšou udalosťou bez pochýb bude spustenie mestskej hromadnej dopravy v našom meste.

Malacky podporili myšlienku udržateľnej mestskej mobility a v premiére sa zapojili do národnej kampane zameranej na jej aktuálnu tému „Čistá, zdieľaná a inteligentná mobilita“. ETM sa koná každý rok od 16. do 22. septembra a jeho súčasťou je Deň bez áut (22. september).

Aktivity, ktoré pre vás organizátori ETM pripravili, podporia prechod od individuálneho motorizmu k udržateľným formám prepravy obyvateľov po meste (pešia chôdza, bicykel, verejná doprava, bike sharing a pod.).

Začíname už v sobotu 16. septembra, keď sa bude konať PARKING DAY. Heslo tohto dňa je  PREMEŇME PARKOVANIE NA PARK. Pri synagóge, knižnici a kine sa parkovacie miesta zmenia na oddychové zóny s trávnikom, kde bude prebiehať čítanie pre deti, divadelné ukážky a ďalšie zážitkové aktivity. Pokiaľ sa chcete dozvedieť viac o mestskej hromadnej doprave, navštívte infobus spoločnosti Slovak Lines, ktorý bude pristavený v čase od 10.00 do 14.00 na Mierovom námestí. Jeho súčasťou bude wifi a k dispozícii budú propagačné materiály s trasami liniek a cestovnými poriadkami MHD v Malackách. Zároveň dostanete leták s kompletným programom EMT.

V nedeľu 17. septembra o 9.00 pri synagóge štartuje veľká cyklojazda Malackami, spoluorganizátormi ktorej sú Slovenský cykloklub Záhorák a Malacky na kolo. Chopte sa svojho dvojkolesového tátoša na vlastný pohon a pripojte sa k milovníkom bicyklov!

V pondelok 18. septembra prichádza do Malaciek očakávaný  fenomén veľkých metropol – mestská hromadná doprava. Nielen v tento deň, ale až do piatka 22. septembra, sa budete môcť na všetkých linkách voziť zadarmo. Slávnostné spustenie MHD  sa uskutoční na autobusovej stanici o 15.00. Príďte sa pozrieť na to, ako sa v našom meste rozbehne prvý autobus MHD! Turisticko-informačná kancelária zároveň otvára požičovňu tandemových bicyklov.

Okrem už avizovanej MHD zdarma utorok 19. september prináša slávnostné otvorenie koridoru pre cyklistov, ktoré sa uskutoční o 14.00 na Zámockej ulici.

Národnú kampaň koordinuje Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) – rezortná organizácia Ministerstva životného prostredia SR. Sponzorsky ju podporili spoločnosti Richter Rasen, výrobca trávnikových kobercov, a KoloSport, predajca bicyklov.

Tešte sa aj na ďalšie aktivity, o ktorých vás budeme včas informovať. 

-ing-

  

Ďalšie
Šport
26. 7. 2024
Záhoráci poznajú plán prípravných zápasov. Súperi sú aj zo zahraničia

Záhoráci Stupava/Malacky už zarezávajú v príprave na novú extraligovú sezónu aj s novými posilami.…

Zobraziť celý článok
Šport
25. 7. 2024
Malačania začali prípravu. V troch stretnutiach jedna výhra

Futbalisti FC Žolík Malacky sa pripravujú na nový ročník, ktorý strávia v 3. lige Západ. V úvodnom…

Zobraziť celý článok