V sobotu 21. mája vznikne v parku na Kláštorom námestí na pár hodín, od 9.00 do 13.00 h, netradičná reštaurácia. V rámci medzinárodného festivalu jedla známeho pod názvom Restaurant Day budete môcť podporiť malackú neziskovú organizáciu Vstúpte a pochutnať si na dobrotách.
Návštevníci budú môcť vstúpiť do sveta netradičných chutí. Pre gurmánov, ale aj pre všetkých, ktorí chcú stráviť príjemné predpoludnie, budú pripravené vegetariánske špeciality ako napríklad zeleninové placky, zelerové hranolčeky a iné. Tešiť sa môžete aj na chutné dezerty – domáce muffiny či ovocné koláčiky. Nebude chýbať ani šošovicová nátierka. Tá bude „predskokanom“ podujatia Malacká šošovica, ktoré sa uskutoční o týždeň neskôr, 28. mája.
„Je pre nás veľkou cťou byť súčasťou dobrej spoločnosti v Dobrej krajine, preto sme neváhali a rozhodli sa premiérovo zapojiť aj do festivalu jedla. Nie nadarmo sa hovorí, že láska prechádza cez žalúdok. Našich priaznivcov chceme osloviť aj cez dobroty, ktoré im spolu s našimi kamarátmi pripravíme a veríme, že si našu organizáciu zamilujú,“ hovorí Lucia Vidanová zo Vstúpte.
Pre všetkých návštevníkov reštaurácie je navyše pripravený zaujímavý sprievodný program. V tvorivých dielničkách si budú môcť vyrobiť ozdoby z cestovín alebo vytvoriť semiačkové mandaly. O dobrú náladu sa postará aj duo Pali&Pali, ktoré vedie vo Vstúpte hodiny muzikoterapie.
Restaurant Day vznikol vo fínskych Helsinkách v roku 2011 a odvtedy sa koná v 60 krajinách na celom svete. Každoročne sa doň zapájajú tisícky jednodňových reštaurácií po celom svete. Jednodňovú pop-up reštauráciu si môže otvoriť každý, kto má chuť. Prvotným cieľom Restaurant Day nie je zarobiť. Reštaurácie fungujú na báze dobrovoľného príspevku – zaplať, koľko chceš. Ďalšie jednodňové reštaurácie otvoria v Bratislave, Prešove, Trenčíne, v Kokave nad Rimavicou a vo Vinodole.
Tešíme sa na vás.
Vstúpte, n. o.