Katalóg firiem obsahuje 275 položiek
V inzercii sa nachádza 4 inzerátov
Prezrite si užívateľské galérie!
Registrovaných 2588 užívateľov
Komentár pri aktualite:
Mestská autobusová doprava v našom okresnom meste, v Malackách funguje v rôznych podobách a rozsahu už od...
Pridal: Ing.. Stanislav Blusk, .
02.12.2022 | Plán činnosti vo vojenskom obvode na mesiac DECEMBER 2022
02.11.2022 | Plán činnosti vo vojenskom obvode na mesiac NOVEMBER 2022
11.10.2022 | Jesenná deratizácia
03.10.2022 | Plán činnosti vo vojenskom obvode na mesiac OKTÓBER 2022
S teplom prišli do cukrární v kraji aj hygienické kontroly
Zdroj: MY SENEC - PEZINOK, Strana: 2, Autor: (ŽAJA), Dátum: 23.07.2013
Hygienici skontrolovali v Bratislavskom kraji 32 prevádzok.
BRATISLAVA. Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky vykonal v termíne od 29. mája do 7. júna mimoriadne kontroly v slovenských výrobniach cukroviniek a cukrárňach. Hygienici sa pritom zamerali na dodržiavanie hygienických požiadaviek. Urobili 603 kontrol, pričom skontrolovali 527 prevádzok cukrárenských výrobní a cukrární.
Nedostatky zistili v 154 zariadeniach.
V Bratislavskom kraji vykonali hygienici 31 kontrol a navštívili spolu 32 prevádzok. V rámci krajov ide o najnižšie počty. Prevádzok, v ktorých zistili nedostatky, bolo v Bratislavskom kraji šesť. Pokutu uložili hygienici len jednu, a to vo výške 20 eur. Zo šiestich prevádzok, kde kontrola odhalila nejaké nedostatky, sa päť nachádza v Bratislave a jedna v Malackách.
V troch prevádzkach, dvoch bratislavských a jednej malackej, našli nevyhovujúce vzorky cukrárskych výrobkov. V bratislavských cukrárňach našli vo vzorkách koliformné baktérie. Vzorka z malackej cukrárne obsahovala koagulázo pozitívne stafyloky.
Medzi nedostatky patrilo aj neoznačenie priemyselne vyrábaných zmrzlín dátumom a hodinou prvého otvorenia obalu. Z toho dôvodu nemohli hygienici overiť dodržiavanie doby predaja zmrzliny. Ďalším nedostatkom bolo uchovávanie porcovacieho náradia na zmrzlinu v stojatej vode, chýbajúce označovanie alergénov u cukrárskych výrobkov a zmrzlín, nevyhovujúca teplota v chladiacej vitríne či nevyhovujúce skladovanie potravín v mraziacom boxe.