Katalóg firiem obsahuje 275 položiek
V inzercii sa nachádza 4 inzerátov
Prezrite si užívateľské galérie!
Registrovaných 2588 užívateľov
Komentár pri aktualite:
Mestská autobusová doprava v našom okresnom meste, v Malackách funguje v rôznych podobách a rozsahu už od...
Pridal: Ing.. Stanislav Blusk, .
02.12.2022 | Plán činnosti vo vojenskom obvode na mesiac DECEMBER 2022
02.11.2022 | Plán činnosti vo vojenskom obvode na mesiac NOVEMBER 2022
11.10.2022 | Jesenná deratizácia
03.10.2022 | Plán činnosti vo vojenskom obvode na mesiac OKTÓBER 2022
13. októbra sa naša škola zapojila do súťažno-vzdelávacej aktivity Hovorme o jedle, ktorej cieľom je vyvolávať a podporovať spoluprácu a aktívnu účasť detí, mládeže a dospelých pri budovaní spôsobilosti k vhodnému výberu potravín a vhodného životného štýlu, schopnosti prevziať zodpovednosť za svoje zdravie, povedomia o význame potravín pri podpore regionálneho rozvoja, zamestnanosti a ochrane životného prostredia.
Náš projektový deň sme nazvali „Mliečny deň“ a spolupatričnosť k aktivite sme vyjadrili bielym oblečením. Cieľom tohto dňa nebolo len poukázať na to, ako sa mlieko dostane do obchodu. Žiaci zistili, akú dôležitú rolu v našom tele mlieko zohráva. Okrem bielkovín, mliečneho cukru, vitamínov je významnou zložkou mlieka aj 14 minerálnych látok, spomedzi ktorých sú najdôležitejšími vápnik a fosfor. Oba sú v ľudskej výžive nenahraditeľné na tvorbu kostí a zubov.
Aby sme si doplnili tieto minerálne látky, jednou z aktivít žiakov bola “Ochutnávka mlieka“, príprava „Mliečnych kokteilov“ a šiestaci s pani učiteľkou Čutkovou varili v kuchynke „Mliečne kaše“. Siedmaci sa zahrali na vedcov a s pani učiteľkou Lánikovou v chemickom laboratóriu dokazovali prítomnosť bielkovín v mlieku a zisťovali, ako sa mení konzistencia tvarohu pri rôznych teplotách mlieka. Keďže zázračné účinky nemá iba mlieko, ale aj výrobky vyrobené z mlieka, prišiel k nám inžinier Igor Ábel z Ábelandu, aby naučil našich žiakov uvariť tvaroh, syr a domáce maslo. Tvaroh a syr si žiaci po uvarení zjedli, čerstvé maslo si namazali na chlieb.
Pre žiakov prvého stupňa pán Kándrik z Lakšárskej Novej Vsi pripravil pútavú prezentáciu o kozích výrobkoch spojenú s ochutnávkou výborného kozieho syra. Zistili sme, že kozie mlieko je ľahšie stráviteľné ako kravské a že jeho konzumácia zlepšuje imunitu a celkovú kondíciu. Žiaci prvého stupňa spoločne vytvorili krásneho maskota – veľkú kravičku z odpadových obalov z mlieka. Najväčšou atrakciou boli živé kozliatka, ktoré si deti mohli pohladiť a potešiť sa s nimi. Veľká vďaka patrí všetkým tým, ktorí nám darovali svoj čas a s deťmi sa prišli podeliť o svoje skúsenosti a zručnosti.
Spojená škola sv. Františka Assiského
Pre pridanie komentára musíte byť zaregistrovaný a prihlásený!
Zatiaľ nebol pridaný žiadny komentár